انواع زعفران

انواع زعفران

انواع زعفران

زعفران نگین سرگل : نگین متعلق به گونه جدیدی از زعفران است که بلندتر و ضخیم تر از زعفران معمولی است.

زعفران سرگل (تمام زعفران قرمز) : این نوع زعفران خالص و دارای کلاله بدون سبک است. 105 کیلوگرم گل زعفران یک کیلوگرم زعفران سرگل تولید می کند.

زعفران پوشال نگین: پوشال سرگل هیبریدی است که زعفران تولید می کند که بلندتر و ضخیم تر از زعفران معمولی است .رتبه 5 ستاره: سفارش توصیه شده

زعفران پوشال (زعفران مانچا) : این نوع زعفران حاوی کلاله هایی به سبک 3 تا 5 میلی متر است. 101 کیلوگرم گل زعفران، 1 کیلوگرم زعفران پوشال تولید می کند.

زعفران دسته (زعفران دسته ای): این نوع زعفران حاوی کلاله است.

زعفران سبک: این گونه از انواع زعفران فقط دارای سبکی بدون کلاله است.

تاریخچه زعفران

تحقیقات و مستندات نشان می دهد که دامنه های رشته کوه زاگرس در ایران، سرزمین بومی زعفران است. قدیمی ترین سوابق در مورد استفاده از زعفران مربوط به دوره هخامنشیان است که تمام مواد غذایی که در آن زمان در آشپزخانه کاخ استفاده می شد بر روی یک ستون حک شده است. بر اساس این کتیبه ها روزانه یک کیلوگرم زعفران در آشپزخانه کاخ استفاده می شده است.

گیاه شناسی و ترکیب زعفران

نام علمی زعفران crocus sativus است. هم گیاهی پیازدار و هم گیاهی است. طول عمر گیاه زعفران 7 تا 10 سال است. پیاز قهوه ای گیاه زعفران از خانواده بنه است. هر پیاز به 6 تا 9 برگ گیاهی نازک رشد می کند. در پاییز از هر بنه یک یا دو گل صورتی یا بنفش شکوفا می شود. مادگی گل زعفران در مرکز قرار دارد و حاوی تخمدان و رنگ نازک و زرد رنگ در داخل آن است. گل‌های زعفران کلاله‌های روشن و قرمز رنگی به طول 20 تا 30 میلی‌متر دارند. کلاله قسمت خوراکی و تجاری زعفران است. کلاله دارای اجزای شیمیایی زیادی است، مانند:کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ویتامین ها، رنگدانه ها (مخصوصاً کروسین)، اسانس (به ویژه سافرانال) و طعم دهنده ها (به ویژه پیکروسین).

انواع زعفران

موارد مصرف زعفران

زعفران به عنوان ادویه در بسیاری از محصولات آشپزی استفاده می شود: محصولات غذایی مانند مارگارین، سوسیس، پودر کیک و بسیاری از دسرها. محصولات لبنی مانند کره و پنیر. زعفران در محصولات دیگری مانند شیرینی، آب نبات، بستنی، ژله، نوشیدنی ها، مرغ، برنج، غذاهای دریایی، سوپ، نان و کیک نیز استفاده می شود.

مصرف کنندگان اولیه زعفران

عرب ها از زعفران برای تهیه نوعی چای به نام آن و قهوه عربی استفاده می کنند. هندی ها از زعفران برای تهیه خوراکی به نام بریانی استفاده می کنند. ایتالیایی ها و سوئیسی ها از زعفران برای تهیه خوراکی با برنج به نام ریزوتو استفاده می کنند. اسپانیایی ها از زعفران برای تهیه غذایی به نام پائلا استفاده می کنند. آلمانی ها و انگلیسی ها از زعفران برای تهیه کیک زعفرانی استفاده می کنند.

سایر کاربرد های زعفران

زعفران به دلیل خواص دیگری که دارد می تواند برای مصارف پزشکی نیز استفاده شود از جمله:

  • به هضم کمک می کند.
  • تقویت کننده معده و ضد تمپان است
  • میل جنسی را تحریک می کند
  • مسکن است مخصوصاً برای دردهای کولیکی
  • و با التهاب لثه مقابله می کند
  • به مبارزه با تومورها و مجموعه ای از رادیکال های آزاد کمک می کند (در نتیجه در برابر سلول های سرطانی واکنش نشان می دهد).

تجارت جهانی زعفران

آمار صادرات انواع زعفران ایران بر اساس گزارش سازمان گمرک ایران در زیر آمده است (ارزش ها به میلیون دلار است):

صادرکننده زعفران ادویه ای که از کلاله های خشک شده زعفران ساخته شده است، هنوز از ارزش بالایی برخوردار است. یک واردکننده در بریتانیا می گوید زعفران ایران بیش از 90 درصد عرضه جهان را تولید می کند.

صادرکنندگان زعفران می توانند با استفاده از سامانه نیما برای سهولت صادرات استفاده نمایند. صرافی افشار زبانزد صادرکنندگان و نامی آشنا در زمینه حواله نیمایی (سامانه نیما)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *