تاریخچه صرافی

صرافی در لغت currency exchange به معنای تیادل پول رایج می باشد.

در زمان های قدیم داد و ستد با مبادله کالا به کالا انجام می شد ولی با گذشت زمان و به وجود آمدن پول کاغذی در قرن هفده میلادی صرافی ها به مرور زمان بر اساس نیاز مردم به داد و ستد انواع پول به وجود آمدند.

با گسترش کسب و کارعلاوه بر تبدیل پول ها به یکدیگر مردم نیاز پیدا کردند تا پولشان را به نقاط مختلف انتقال دهند که این کار هم جز وظایف صرافان شد

صرافی

تاریخچه صرافی به زمان های بسیار قدیم بر میگرددبا مطالعه تاریخ در می یابیم که شغل صرافی به هزار تا هزار و پانصد سال قبل از میلاد مسیح برمیگرد  و از آن روز تا امروز ادامه داشته و در حال تغییر و پیشرفت بوده است تا به شکل امروزی در آمده و بانک های امروزی همان شکل پیشرفته صرافی در قرون وسطی هستند در ایران نیز مانند بقیه کشورهای دنیا صرافی وجود داشته و در دوره هخامنشی رونق بسیاری داشته است .

صرافی در ایران

در کشور ما صرافی از قرن نوزدهم و باتوجه به افزایش رشد اقتصادی و معاملات داخلی و خارجی شکل پررنگ تری پیدا کرد

درکل میتوان گفت هرچه که معاملات پایاپای کمرنگ تر شد نیاز به صرافی ها بیشتر شد.

در ایران بیشتراین شغل در اختیار یهودیان بود و می توان گفت که تقریبا تمام یهودیان شیراز به کار اشتعال داشتند.

صرافی ها در ایران به دودسته تقسیم می شوند

دسته اول صرافی هایی هستند که فقط به خرید و فروش نقدی ارز و مسکوکات طلا و نقره فعالیت دارند.

دسته دوم صرافی ها علاوه بر فعالیت های دسته اول به خرید و فروش نقدی ارز و مسکوکات طلا و نقره به نقل و انتقال ارز در چارچوب مقررات تعیین شده می پردازند.

 جهت کسب اطلاعات بیشتر از صرافی اصفهان اینجا کلیک کنید.

 صرافی ها چگونه کار میکنند

صرافی ها هم مانند بقیه اصناف قوانین مربوط به خود را دارند.آنها باید مانند فروشنده کالا قیمت تمام شده کالای خود را مشخص کرده و با درصد تععین شده سود آن را بفروشند.

و ه هممین دلیل اطلاع لحظه به لحظه از نرخ ارز برای صرافی ها بسیار مهم می باشد.

در همه کشورها محاسبه نرخ ارزهای خارجی به عهده بانک مرکزی ان کشور می باشد و هرروز نرخ ارز را در اختیار صرافان قرار می دهد .

همانطور که همه ما تابلوهای صرافی ها را دیده ایم و می دانیم که این تابلوها نوسانات نرخ ارز را براساس اطلاعات بانک مرکزی به ما نشان می دهند ولی در حال حاضر جریان این نوسانات  کمی متقاوت شده و زیاد هم به بانک مرکزی بستگی ندارد.

چند سالی هست که همه ما این جمله را شنیده ایم “هنوز نرخ در نیامده” این جمله معمولا اول صبح از زبان صرافان شنیده می شود وآنها اصولا تا حدود ۱۱ صبح خرید و فروش نمی کنند تا نرخ ارز و برابری آن با ریال ایران در کشورهایی مانند دبی و یا گاهی هم در ترکیه تعیین شود و یک بار دیگر هم این اتفاق ساعت ۵بعد ازظهر تکرار می شود که آن هم به این دلیل است که بازار پول امریکا یا همان فارکس ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت ایران شروع به کار کرده و نرخ برابری تمامی ارز های جهان را به نمایش می گذارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *